Underdogsens tur

Att kvartsfinalerna i Champions League drar igång är det väl ingen som har missat? Det är mycket som står på spel, inte bara inne på planen utan även utanför. Champions League ger stora intäkter till klubbarna och i detta skedet är det nog inget lag som tänker vika ner sig.

Ikväll spelas det två matcher, en på GSP Stadium på Cypern och en på Estádio da Luz i Portugal. Det är två underdogs som ska ta sig an två hungriga jättar och inget av lagen förväntas att lägga sig. Frågan är vilka det är som står som vinnare när domaren sätter visselpipan i munnen och de 90 minuterna är avverkade?

SL Benfica vs. Chelsea FC
Benfica ligger trea i tabellen och spelade senast lika mot sjuan, medan de för några omgångar sen förlorade mot tvåan och giganten Porto. Chelsea har det dock snäppet svårare hemma i London och en 0-0-match mot rivalen Tottenham i helgen ligger nog inte särskilt nära hjärtat, även om de rent utav krossade Napoli på hemmaplan.

Det är en svårbedömd match, men i sin helhet kommer antagligen (och förhoppningsvis) Benfica ta hem det. De har en stabilare bakgrund och även om Chelseas Fernando Torres hittar målet än en gång denna säsong ska det mycket till för att de skulle vinna på bortaplan.

Apoel vs. Real Madrid

Hur mycket vi än kommer böna och be för att det inte ska bli en El Clasico i Champions League-finalen så kommer det nog inte ta slut för Real Madrid här. Även om Apoel, det lilla fotbollslaget från det lilla landet Cypern har lyckats ta sig ända till kvartsfinal, något som visar på stor kapacitet så ska det mycket till om de lyckas ta hem det.

Men om de lyckas finna de där luckorna som borde finnas i Real Madrids försvar någonstans så måste de även lyckas med att täppa till luckorna som bland annat Ronaldo, Özil och di Maria skapar och det är inte det lättaste. Trust us, vi har försökt. (Fast ett hjärta kanske är svårare att laga än ett försvar....)

---

I alla fall ser vi fram emot spännande kvartar som förhoppningsvis kommer bjuda på riktiga läckerbitar - inte minst imorgon!

Kommentarer




Kommentera inlÑgget hÑr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihÜg mig?

Trackback