Inför kvällens Champions League



  • Vilket FCB får sälla sig till De tre vännerna och Barcelona?
  • Har Inter vad som krävs för att vända mot jättarna från sydfrankrike?
  • Svar på alla dina frågor får du klockan 20.45 ikväll.



Då var dagen här, den näst sista delen av Champions Leagues åttondelsfinaler. Ikväll skall två lyckliga lag få sälla sig till den utvalda skaran av kvartsfinalister, och två lag får försvinna in i skamvrån. Frågan är - vilka blir det?

Klockan 20.45 lokal tid kommer Allianz Arena i München att smått explodera då FC Bayern som just nu ligger under FC Basel (ni vet, poängmässigt) ta sig an serieledarna i den Schweiziska ligan. Efter att ha förlorat borta med 1-0 mot "det sämsta laget iCL" för några veckor sedan kommer de Tyska Jättarna tillbaka till hemmaplan för att försvara sin plats i årets slutspel. Det skulle ju vara förargeligt om "det enda laget som kan slå Barcelona" skulle gå och åka ut, speciellt som finalen i år spelas på självaste Allianz.

Båda FCB'arna startar med högt självförtroende efter att båda har gått segrande ur respektive ligamatcher i helgen, Basel med 2-0 och Bayern med ruskiga 7-1. Båda har hungriga målskyttar (Shaqiri och Gomez) som båda fått smaka på målgörandets söta karamell i helgen - men är båda fit for fight? Ett skadeskjutet Bayern där det värsta är något som mest likar ett köttigt skottsår på Gomez ben går upp mot ett friskt, men inte i närheten lika erfaret Basel ikväll. Vem får dra det längsta strået denna gång? Oddsen måste trots den snöpliga 0-1-förlusten vara någorlunda med fördel Bayern. Låt oss se:

  • Messias - förlåt, vi menar Schweinsteiger - är tillbaka i Bayern med buller och bång. Nyckelspelaren nummer ett som jämförs med duon Xavi-Iniesta skuttade tillbaka in på Allianz i slutminuterna av helgens match och fick stående ovationer.
  • I mål står som vanligt The Great Wall of Bavaria som vakt - världens bästa målvakt Manuel Neuer kommer göra allt som står i hans makt att hålla bollarna borta från målet.
  • Bayern på bortaplan? Katastrof. Bayern på hemmaplan? Ruskigt bra. Att gå från 0:0 borta till 7:1 hemma mot samma lag säger det mesta.
  • Målmaskinen och deltidsmodellen Mario Gomez hade inte gjort mål en enda gång under de fyra veckorna allas vår Schweini var borta med skada. När han var tillbaka på bänken passade Gomez på att smälla till med ett hat-trick - hans självförtroende är tillbaka. Den stora frågan är dock - kommer han starta? Coach Jupp väntar precis som oss med spänning på rapport om anfallarens match-skick.
  • Revanchsugna Bayern har åtta gånger tidigare lyckats vända en förstadelsförlust till en vinst stor nog att gå vidare. Att finalen dessutom detta år spelas på Allianz är också en morot för laget.
De kommer dock inte få något gratis av FC Basel, vars chanser fortfarande är stora:
  • Basel har sin målmaskin, och framtida Bayern-spelare, Shakira eller Shaqiri (vem håller koll egentligen) som förväntas braka insegermålet mot det tyska rekordlaget.
  • Bayern är som vanligt något skadeskjutet. Osäkert om Boateng, Robben, Gomez eller Rafinha startar - vilket kan leda till stora problem för Bayern och en boost för Basel.
  • Efter att ha vunnit första CL-omgången hemma och även en ligamatch borta i helgen är Basel enormt taggade på vinst och fortsatt deltagande.

Låt bästa lag vinna! Allt annat vore en förlust (för att citera bloggägaren Jessica).



Samtidigt som tyska FCB tar sg an sina Schweiziska motsvarigheter ska Italiens Internazionale försöka vinna sig till en plats i kvarten mot Olympique Marseille. Vi ska inte ljuga - vi är inte särskilt insatta i varken italiensk eller fransk fotboll - men vi vet iallafall att det är upplagt för att bli en jämn kamp ikväll. Marseille knep till sig en 1-0 vinst hemma i första ronden - men är de starka nog att hålla tillbaka mot Inter?

Inget av lagen är i absolut toppform, Inter vann i helgen sin första match efter sju raka förluster och Marseille förlorade nyligen sin fjärde raka match. Smått övertag för fransmännen dock efter vinsten mot just Inter - men orkar de hålla tillbaka? Permanently Offside spår en oviss match.

Ikväll vet vi vilket det näst sista paret av lag blir, som får åka med in i kvarten mot Barcelona, APOEL Nicosia, AC Milan samt Benfica.




Anna Bernström

Kommentarer




Kommentera inlÑgget hÑr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihÜg mig?

Trackback