Fotbollens egna hungerspel

Champions League-lottningen har väl inte undgått någon? Eller?

Den kvartsfinal som det snackas mest om är, naturligtvis, AC Milan vs. FC Barcelona.
Så de möts igen. Precis som Peeta och Katniss i the Hunger Games. Ett kärt återseende i ett av kanske världens mest avgörande spel - att vinna eller försvinna. Tyvärr kan inte både Milan och Barcelona utses som vinnare i Champions Leagues kvartsfinaler, utan något lag måste bort. Frågan är vem som kommer att ge upp drömmen om Europa - Zlatan, som aldrig vunnit Champions League eller Barcelona, laget som vunnit Champions tre gånger det senaste decenniet?

Vilket lag det nu än blir som går vinnande ur striden får i semifinal möta Benfica eller Chelsea. Benfica - laget som spelade lika mot Manchester united i höstas på Old Trafford och vann med 2-0 mot FC Basel på bortaplan, matcher som gjorde dem till gruppvinnare. På motståndarsidan står dock englands enda hopp i denna triumfartade fotbollsturnering som på senare tid har lyckats ta sig i kragen och faktiskt vunnit matcher. Kommer örnen från Portugal att flyga förbi lejonet, eller har lejonet rest sig för alltid?

Som motståndare i finalen finns det fyra andra lag som är starka kandidater, men visst är det två som står ut lite extra - kanske de två som folk helst hade sett som finalister. Ronaldo kommer med sitt Real Madrid att ta sig an Apoel - en match som redan nu känns klar, tyvärr. Men förhoppningsvis kan Apoel ta sig an Real Madrid som de tog sig an Lyon och skrälla än en gång.

Den andra kvartsfinalen är den mellan Marseille och Bayern München. Att Bayern är storfavorit är det inget snack om, men Marseille har trots allt redan slagit ut ett tyskt lag ur Champions, och inte vilket lag som helst, utan Borussia Dortmund. De getingliknande serieledarna i Bundesliga som i Europa sett lite bleka ut, men som spelar ut lag både till höger och vänster hemma i Tyskland. Att Bayern spelar hemma sista matchen, precis som i matchen mot FC Basel kan ses som uppgjort - för oj vad starka de är på Allianz Arena. Kan Marseille stå emot den röd-guldiga attacken och slå ut ännu ett storlag ur turneringen?

Sammanfattningsvis kommer såklart alla matcherna vara oerhört intressanta och för fotbollsälskare är ibland nagelbitarna de matcher som man faktiskt hatar men älskar mest - bara ens lag går ut ur stadion som segrare ur striden. Vilka som sedan står som finalister i München vet ingen - kanske vill vi inte ens veta?

Kommentarer




Kommentera inlÑgget hÑr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihÜg mig?

Trackback